Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Z masła, mąki i mleka zrobić sos beszamelowy – najpierw podsmażając mąkę na maśle a potem dolać mleko i mieszać ,aż sos zgęstnieje i będzie gładki. Do beszamelu dodać kozi twarożek, żółtka i tymianek oraz roztarty z odrobiną soli czosnek. Jeszcze chwilę trzymać na ogniu cały czas mieszając. Ubić sztywną pianę z białek z odrobiną soli. Dodać delikatnie do piany starty parmezan. Foremki do sufletów nasmarować masłem i wysypać resztą parmezanu. Ostrożnie napełnić do wysokości 3/4 masą serową i wstawić do piekarnika o temperaturze 180 st. C na 20 – 25 minut. Gdy suflet wyrośnie i będzie złocisty podawać. Uwaga – jest bardzo gorący.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: