Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • < 50PLN

Na ciasto:
  • 3 szklanki mąki
  • 10 łyżek masła
  • 2 jaja
  • pół szklanki śmietany
  • 5 dag drożdży
  • 5 łyżek miodu
  • cukier waniliowy z prawdziwą wanilią

Do posmarowania blaszki:
  • łyżka masła

Na masę:

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Na ciasto:
  • 3 szklanki mąki
  • 10 łyżek masła
  • 2 jaja
  • pół szklanki śmietany
  • 5 dag drożdży
  • 5 łyżek miodu
  • cukier waniliowy z prawdziwą wanilią

Do posmarowania blaszki:
  • łyżka masła

Na masę:

Sposób przygotowania:

1.Nożem przesiekać mąkę z zimnym masłem. Drożdże rozetrzeć z miodem. Do mąki z masłem dodać drożdże, śmietankę, jajka i cukier waniliowy. Zagnieść ciasto. Uformować ciasto w kulę i odstawić  w ciepłe miejsce.
2.Przygotować masę: twaróg wymieszać z jajkiem i cukrem waniliowym.
3.Ciasto podzielić na dwie części, rozwałkować, na każdej części  rozsmarować połowę masy, zwinąć.
4.Ułożyć obie  strucle obok siebie  w  posmarowanej blaszce.
5.W piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st. C. piec ciasto 50 minut.

Najnowsze komentarze