Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 30 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Podrzewać 8 szklanek rosołu. W tym czasie ubij jajka ze szczyptą soli. dodać parmezan, gałkę muszkatołową i natkę, zmieszać z pozostałą szklanką zimnego rosołu. Powstałą mieszankę wlać do gotującego się rosołu i szybko mieszać ubijaczką. Gotować na małym ogniu ok4 minuty, stale ubijając. Jajka zetną się twworząc malutkie "kluseczki" na wierzchu. natychmiast podawać posypane parmezanem.Można posypać z wierzchu natką pietruszki. Dodać np. ostra papryczkę lub czosnek dla zaostrzenia smaku
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: