Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • 4 steki z indyka (po ok. 15 dag)
  • 4 łyżeczki sosu Pesto
  • duża kulka sera MozzarellaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiŻyczymy smacznego! (ok. 15 dag)
  • czubata łyżeczka kaparów
  • 8 suszonych pomidorów marynowanych w oliwie
  • 3 łyżki oliwy extra vergine
  • sól, pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 4 steki z indyka (po ok. 15 dag)
  • 4 łyżeczki sosu Pesto
  • duża kulka sera MozzarellaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiŻyczymy smacznego! (ok. 15 dag)
  • czubata łyżeczka kaparów
  • 8 suszonych pomidorów marynowanych w oliwie
  • 3 łyżki oliwy extra vergine
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1.Mięso dokładnie opłukać, osuszyć na papierowym ręczniku, po czym rozbić delikatnie trzymając w  folii. 
2.Doprawić solą i pieprzem.
3.Usmażyć steki na rozgrzanej oliwie. Następnie ułożyć na blasze, posmarować sosem Pesto i obłożyć pomidorami pokrojonymi w paseczki, plasterkami sera i posypać kaparami. 
4.Zapiekać 6 - 8 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni, aż ser się rozpuści.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Mozzarella

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: