Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • na słono

  • < 50PLN

  • 40 dag mielonego mięsa
  • szklanka ugotowanego ryżu
  • 2 jaja
  • 2 łyżki skondensowanego mleka
  • sól
  • szczypta startej gałki muszkatołowej
  • łyżka posiekanej zielonej pietruszki
  • 2 łyżki tartej bułki
  • 3 łyżki oleju do smażenia
  • 4 jabłka

Na sos:

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 40 dag mielonego mięsa
  • szklanka ugotowanego ryżu
  • 2 jaja
  • 2 łyżki skondensowanego mleka
  • sól
  • szczypta startej gałki muszkatołowej
  • łyżka posiekanej zielonej pietruszki
  • 2 łyżki tartej bułki
  • 3 łyżki oleju do smażenia
  • 4 jabłka

Na sos:

Sposób przygotowania:

1.Mięso wyrobić dokładnie z ryżem, jajkami, mlekiem skondensowanym, zieloną pietruszką, solą i gałką muszkatołową. Uformować płaskie okrągłe steki, panierować je w tartej bułce i smażyć na oleju na złoto z obu stron. Przełożyć na półmisek. Trzymać  w cieple.
2.Na pozostałym na patelni tłuszczu obsmażyć obrane i pokrojone na połówki jabłka, ułożyć je  wokół steków na półmisku.
3.Wymieszać śmietanę z serem i pieprzem, zagotować, zalać sosem  steki  i podawać gorące.

Najnowsze komentarze