Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 100 PLN


Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Sposób przygotowania:

Filety rozmrozić, pokroić na niewielkie kawałki, lekko posolić, obłożyć talarkami pokrojonej cebuli i odstawić na pół godziny. Makaron ugotować al dente, odcedzić .
Marchew i pietruszkę obrać, pokroić w cienkie talarki i ugotować w szklance wody, po czym zmiksować, dodać przecier, połowę oleju lub oliwy, przyprawić sos solą, cukrem, pieprzem i cząbrem oraz przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Rybę obsypać mąką i obsmażyć na pozostałym oleju lub oliwie. W wysmarowanym masłem żaroodpornym naczyniu ułożyć warstwę makaronu, na nim usmażone ryby i znów makaron. Zapiekankę polać przygotowanym sosem i posypać po wierzchu startym żółtym serem.
Zapiekać około 30 minut w temperaturze 170 - 180 st C.

Najnowsze komentarze