Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Spaghetti wołowe z Mozzarellą

Dodany , autor Konto usunięte

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

  • 200 g polędwicy wołowej, mielonej,
  • sól, pieprz,
  • 1 jajko,
  • mąka i 1 łyżeczka czerwonej papryki sproszkowanej do obtoczenia kulek,
  • po połówce czerwonej, żółtej i pomarańczowej papryki,
  • 6 małych kawałków sera MozzarellaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TrioSer żółty TrioSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!,
  • 5 łyżek oliwy z oliwek.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 200 g polędwicy wołowej, mielonej,
  • sól, pieprz,
  • 1 jajko,
  • mąka i 1 łyżeczka czerwonej papryki sproszkowanej do obtoczenia kulek,
  • po połówce czerwonej, żółtej i pomarańczowej papryki,
  • 6 małych kawałków sera MozzarellaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TrioSer żółty TrioSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!,
  • 5 łyżek oliwy z oliwek.

Sposób przygotowania:

Mięso doprawić solą i pieprzem, wymieszać z roztrzepanym jajkiem i uformować malutkie kulki. Obtoczyć je w mące wymieszanej ze sproszkowaną papryką i usmażyć na 2 łyżkach oleju, równomiernie z każdej strony. Polędwica wołowa bardzo szybko będzie gotowa. W środku pulpecika nie powinno być różowego mięsa.

Makaron ugotować al dente, wymieszać z 2 łyżkami oliwy. Paprykę posolić i posypać pieprzem, wysmarować resztą oliwy, i upiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Ostudzić i zdjąć skórkę, pokroić na kawałeczki.Makaron podgrzać i wymieszać z gorącymi pulpecikami, papryką i kawałkami Mozzarelli. Doprawić do smaku solą, pierzem, oliwą.
Edytuj przepis

Poznaj ser użyty w przepisie:

Mozzarella
Typowy ser włoski .Powstaje w procesie ugniatania i rozciągania masy serowej w gorącej wodzie lub serwatce. Ser posiada biały kolor oraz miękką, kremową, gładką fakturę. Czasami może mieć kształt piłki i wówczas zwany jest Bocconcini.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: