Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

  • pół opakowania spaghetti,
  • puszka pomidorów bez skórki, w soku,
  • duża cebula,
  • 2 ząbki czosnku,
  • puszka czerwonej fasoli,
  • po sporej szczypcie suszonej bazylii i oregano,
  • sól,
  • 4 łyżki oliwy z oliwek,
  • pół szklanki startego ParmezanuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąPatros naturalnyPatros naturalnyŻyczymy smacznego!

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • pół opakowania spaghetti,
  • puszka pomidorów bez skórki, w soku,
  • duża cebula,
  • 2 ząbki czosnku,
  • puszka czerwonej fasoli,
  • po sporej szczypcie suszonej bazylii i oregano,
  • sól,
  • 4 łyżki oliwy z oliwek,
  • pół szklanki startego ParmezanuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąPatros naturalnyPatros naturalnyŻyczymy smacznego!

Sposób przygotowania:

Cebulę posiekać jak najdrobniej, zeszklić  w głębokiej patelni na oliwie, po czym dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilę podsmażać. Fasolę  odcedzić na durszlaku, przepłukać, dodać wraz z pomidorami do cebuli z czosnkiem. Dusić sos około 20 minut. Doprawić solą, oregano i bazylią. Ugotować  spaghetti al dente, odcedzić, wrzucić do patelni z sosem, wsypać starty ser, dokładnie wymieszać potrawę  przy pomocy dwóch widelców.

Najnowsze komentarze