Mamy już 5212 przepisy

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Sos z sera topionego (do gotowanych warzyw)

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 30 PLN

  • 1 łyżka masła,
  • 2 łyżki mąki,
  • 1 szklanka mleka,
  • 15 dag topionegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony MaasdamerSer topiony MaasdamerSer topiony GoudaSer topiony GoudaSer topiony CheddarSer topiony CheddarŻyczymy smacznego! serka ziołowego,
  • sól,
  • pieprz,
  • 2 łyżki posiekanej drobno zielonej pietruszki.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1 łyżka masła,
  • 2 łyżki mąki,
  • 1 szklanka mleka,
  • 15 dag topionegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony MaasdamerSer topiony MaasdamerSer topiony GoudaSer topiony GoudaSer topiony CheddarSer topiony CheddarŻyczymy smacznego! serka ziołowego,
  • sól,
  • pieprz,
  • 2 łyżki posiekanej drobno zielonej pietruszki.

Sposób przygotowania:

Rozpuścić masło, dodać mąkę, chwilę smażyć, kiedy zasmażka się spieni, wlać mleko, mieszając. Kiedy się zagotuje, dodać pokrojony serek topiony. Mieszając gotować do zupełnego rozpuszczenia się sera i powstania jednolitej masy. Dodać do sosu siekaną zieloną pietruszkę. Polać sosem ugotowane warzywa (marchew, kalafior, brokuły) lub podać osobno w sosjerce .

Najnowsze komentarze