Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

  • 1 szklanka bulionu z kostki,
  • 1 szklanka śmietany kremówki,
  • 2 łyżki masła,
  • 1 kieliszek sherry lub 2 łyżki winiaku albo koniaku,
  • sok cytrynowy,
  • 20 dag sera RoquefortSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon RougeValbon RougeValbon Camembert oryginalny Valbon Camembert oryginalny Valbon Brie oryginalnyValbon Brie oryginalnyŻyczymy smacznego!.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1 szklanka bulionu z kostki,
  • 1 szklanka śmietany kremówki,
  • 2 łyżki masła,
  • 1 kieliszek sherry lub 2 łyżki winiaku albo koniaku,
  • sok cytrynowy,
  • 20 dag sera RoquefortSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon RougeValbon RougeValbon Camembert oryginalny Valbon Camembert oryginalny Valbon Brie oryginalnyValbon Brie oryginalnyŻyczymy smacznego!.

Sposób przygotowania:

Gotować bulion z połową śmietany, dokąd nie wyparuje około jednej trzeciej objętości. Dodać roquefort rozdrobniony widelcem, zmiksować. Ubić pozostałą śmietanę mikserem i ostrożnie domieszać wraz z alkoholem do sosu. Sosem polać mięso na półmisku lub podać go w sosjerce.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Roquefort
Roquefort to ostry ser owczy wyrabiany we francuskim miasteczku Roquefort-sur-Soulzon. Obecnie produkuje się siedem odmian sera z czego cztery dojrzewające w jednej grocie są znane lokalnie.

Najnowsze komentarze