Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

  • 20 dag sera RoquefortSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon DeliceValbon DeliceValbon BleuValbon BleuValbon Brie z ziołamiValbon Brie z ziołamiŻyczymy smacznego!,
  • 1 łyżka oliwy,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 1 mała cebula,
  • pół szklanki śmietany,
  • sól, pieprz.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 20 dag sera RoquefortSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon DeliceValbon DeliceValbon BleuValbon BleuValbon Brie z ziołamiValbon Brie z ziołamiŻyczymy smacznego!,
  • 1 łyżka oliwy,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 1 mała cebula,
  • pół szklanki śmietany,
  • sól, pieprz.

Sposób przygotowania:

Rozgrzać oliwę, poddusić na niej posiekaną drobno cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek, dodać pokruszony widelcem ser. Podgrzewać całość mieszając. Kiedy ser się rozpuści, wlać powoli śmietanę, znów dokładnie mieszając, aby składniki dokładnie się połączyły, dodać sól i pieprz do smaku. Polać sosem gorące kluski.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Roquefort
Roquefort jest jednym z najsłynniejszych i najstarszych gatunków sera. Na oryginalnych serach Roquefort wzorowanych jest wiele serów we Francji i innych krajach (np. polski Rokpol).

Najnowsze komentarze