Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Filety sprawić, osuszyć kuchennym papierowym ręcznikiem, posypać solą i pieprzem, skropić sokiem cytrynowym. Odstawić na pół godziny.
2.W jednej miseczce przygotować  jajko rozbite z łyżką zimnej wody, w drugiej mąkę zmieszaną z tartym serem.
3.Na patelni rozgrzać olej.
4.Maczać każdy filet najpierw w rozbitym jajku a potem w mieszance mąki z serem, można jeszcze raz zanurzyć  rybę w jajku i powtórzyć  panierowanie w mące z serem, aby na wierzchu powstała gruba warstwa panierki. Smażyć na rumiano z obu stron.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: