Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 30 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Ser kroimy na plastry grubości 0.5-1 centymetra (jak kromka chleba). Na talerzu rozbełtujemy jajka, które solimy. Na drugi talerz wysypujemy bułkę tartą. Plastry sera obtaczamy dwukrotnie — najpierw w jajku a następnie w bułce — ponieważ panierka musi utrzymać topniejący ser w środku.
Na patelnię wlewamy tyle oleju, żeby zakryć ser przynajmniej do połowy. Kotlety serowe wrzucamy dopiero, gdy olej jest rozgrzany, żeby panierka szybko stwardniała, a ser nie zdążył wypłynąć.Smażony ser jest smaczny tylko na gorąco. Można go polać niewielką ilością żurawiny lub borówki. Najlepiej komponuje się z frytkami, ale można również podać z ziemniakami czy ryżem oraz jakąś surówką.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: