Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Na ciasto naleśnikowe:
  • 2 jajka
  • szklanka mąki
  • pół szklanki mleka
  • ćwierć szklanki mineralnej wody gazowanej
  • 10 plastrów (grubych ok. pół cm) sera np. EmmentalerSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony GoudaSer topiony GoudaSer topiony MixtettSer topiony MixtettSer żółty GoudaSer żółty GoudaŻyczymy smacznego!
  • 5 plastrów szynki
  • bułka tarta
  • olej

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Na ciasto naleśnikowe:
  • 2 jajka
  • szklanka mąki
  • pół szklanki mleka
  • ćwierć szklanki mineralnej wody gazowanej
  • 10 plastrów (grubych ok. pół cm) sera np. EmmentalerSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony GoudaSer topiony GoudaSer topiony MixtettSer topiony MixtettSer żółty GoudaSer żółty GoudaŻyczymy smacznego!
  • 5 plastrów szynki
  • bułka tarta
  • olej

Sposób przygotowania:

1.Wymieszać  mleko z wodą mineralną, jajkami, mąką ; dość gęste ciasto naleśnikowe odstawić na pół godziny.
2.Każdy plaster szynki włożyć między dwa grube plastry sera. Zanurzyć w cieście i obtoczyć w tartej bułce.
3.Rozgrzać olej na patelni i smażyć serowe placki, aż będą  złote.

Najnowsze komentarze