Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słodko

  • na słono

  • < 50PLN


Jako dodatek - borówki do mięsa.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Jako dodatek - borówki do mięsa.

Sposób przygotowania:

Camembert przekroić na 2 lub 3 części, aby uzyskać cieńsze krążki. Olej rozgrzać na patelni. Każdy kawałek sera najpierw obtoczyć w mące, następnie w rozbitym z 1 łyżeczką wody jajku, w końcu w tartej bułce. Kłaść na rozgrzany olej i smażyć z obu stron na rumiano. Podawać camembert gorący, z dodatkiem borówek lub żurawiny do mięs.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Camembert de Normandie
Pierwotnie ten ser był dość suchy i żółto-brązowy, ale po kilku modyfikacjach w procesie produkcji stał się bardziej miękki i ziemisty w smaku, kremowo żółty i sprężysty. Ser ma skórkę pokrytą białą pleśnią z czerwonawymi paskami i plamkami. Miąższ jest kremowo-żółty, sprężysty, powinien się uginać pod naciskiem palca.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: