Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 30 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Doprowadzic do wrzenia szklanke wody z sola i ciągle mieszając, wsypywać grysik kukurydziany. Zagotować. Zdjąć garnek z kuchenki i pozostawic ciasto na 10 minut do spęcznienia. W tym czasie opłukać blache wodą i rozsmarowć na niej polantę na grubość palca. ostudzic i pokroic na kwadraty wielkości 5 cm. Rozgrzać na patelni margarynę, smażyć na niej kawałki palenty na jasnobrązowy kolor po 3 minuty z każdej strony. Ułożyć na półmisku i posypać tartym serem.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: