Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • 50 dag mrożonej fasolki
  • 2 łyżki oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki octu balsamicznego lub innego octu winnego
  • 25 dag polędwicy sopockiej lub szynki
  • pół szklanki startego dowolnego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerŻyczymy smacznego!
  • sól, pieprz
  • cukier do smaku

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 50 dag mrożonej fasolki
  • 2 łyżki oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki octu balsamicznego lub innego octu winnego
  • 25 dag polędwicy sopockiej lub szynki
  • pół szklanki startego dowolnego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerŻyczymy smacznego!
  • sól, pieprz
  • cukier do smaku

Sposób przygotowania:

1.Na patelni rozgrzać olej, wrzucić zamrożoną   fasolkę, smażyć do momentu, kiedy zacznie sie rumienić, wrzucić  przeciśnięty przez praskę  czosnek i mieszając smażyć 5 minut.
2.Do fasolki dolać 1/3 szklanki wody, doprawić  solą, pieprzem i cukrem. Dusić do miękkości.
3.Kiedy fasolka jest miękka a płyn w większości odparował  dodać  ocet winny lub balsamiczny oraz pokrojoną w paseczki wędlinę. Dusić  5 minut .
4.Uduszoną  potrawę doprawić  startym żółtym serem

Najnowsze komentarze