Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 30 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Rozwijamy płat ciasta francuskiego.Układamy wzdłuż dłuższej krawędzi 4 plastry sera, na nich 4 plastry szynki. Trochę niżej kolejne.Zostawiamy kilka centymetrów wolnej przestrzeni wzdłuż drugiej długiej krawędzi.Zwijamy w roladę, ale niezbyt ściśle, bo ciasta w trakcie pieczenia przybywa.Kroimy rulon w 0,5 cm plasterki i układamy na papierze do pieczenia przekrojem do góry.

Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni.Wierzch ślimaczków wilgotną dłonią lekko smarujemy po wierzchu.Wstawiamy do piekarnika na ok.15 minut.Można jeść na zimno i na gorąco.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: