Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Siekana wątróbka w wianku z cukinii

Dodany , autor nina_s

Dodaj przepis
  • ostre

  • < 30 PLN

  • 1/2 kg wątrbki drobiowej
  • 4 łyżki jasnego sosu sojowego
  • sól i pieprz do smaku
  • słodko- pikantny sos chili
  • 1 cebula
  • 1 kwasne jabłko
  • 1 duża cukinia
  • 100g żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!
  • 1 jajo
  • 1 łyzki mąki pszennej
  • 100 ml wody
  • otręby owsiane do panierowania
  • 1 łyżka  masła sklarowanego
  • olej roslinny do smażenia
  • kwiaty ogórecznika do dekoracji

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1/2 kg wątrbki drobiowej
  • 4 łyżki jasnego sosu sojowego
  • sól i pieprz do smaku
  • słodko- pikantny sos chili
  • 1 cebula
  • 1 kwasne jabłko
  • 1 duża cukinia
  • 100g żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!
  • 1 jajo
  • 1 łyzki mąki pszennej
  • 100 ml wody
  • otręby owsiane do panierowania
  • 1 łyżka  masła sklarowanego
  • olej roslinny do smażenia
  • kwiaty ogórecznika do dekoracji

Sposób przygotowania:

Wątróbkę obiez z błon, przesmaż na rozgrzanym maśle (sklarowanym) ze wszystkich stron, dodaj posiekaną cebule i pokrojone w kostę jabłko. Duś około 10 min, skrop sosem sojowy, posyp pieprzem do smaku i duś aż będzie miękka na wolnym ogniu. Na końcuskrop słodko pikantnym sosem chili w takiej ilości , jak ostro lubisz jeść.. Z jaja, 100 ml wody i 1 łyżki mąki i 1 łyżki sosu sojowego przygotuj lane ciasto o konsystencji śmietany. Obierz cukinię, wytnij ze środka najszerszy kawałek, pokrój go na plastry z których wyjmij gniazda nasienne. końcówki wkorzystaj do innej potrawy. Cukinię posól, popieprz, zanużaj w cieście i panieruj w w otrębach owsianych. Smaż ją na rozgrzanym oleju na złoty kolor. W plastry (wianuszki) cukinii nakładaj podgrzaną, posiekaną watróbkę, posyp startym serem po czym zapiekaj,aż ser się rozpuści. Podawaj gorące ozdobione kwiatkami ogórecznika.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze