Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Serowo-warzywny dodatek do mięs z grilla

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • 1/2 kg GoudySeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:biało-czerwonybiało-czerwonySer topiony KwartettSer topiony KwartettSer topiony MaasdamerSer topiony MaasdamerŻyczymy smacznego!
  • 10 dag korniszonów
  • 10 dag kalafiora
  • 10 dag marchwi
  • 10 ząbków czosnku
  • 10 dag fasolki szparagowej
  • papryka
  • 5 łyżek majonezu
  • łyżeczka ostrej musztardy
  • sól
  • pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1/2 kg GoudySeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:biało-czerwonybiało-czerwonySer topiony KwartettSer topiony KwartettSer topiony MaasdamerSer topiony MaasdamerŻyczymy smacznego!
  • 10 dag korniszonów
  • 10 dag kalafiora
  • 10 dag marchwi
  • 10 ząbków czosnku
  • 10 dag fasolki szparagowej
  • papryka
  • 5 łyżek majonezu
  • łyżeczka ostrej musztardy
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

1.Zetrzeć ser na tarce z drobnymi oczkami. Dodać czosnek wyciśnięty przez praskę i wymieszać z serem.
2.Fasolkę pokroić w trzycentymetrowe odcinki, kalafior podzielić na różyczki a marchew pokroić w słupki. Wszystko lekko obgotować w posolonym wrzątku i ostudzić. Dodać do masy serowej wraz z pokrojonymi drobno korniszonami i papryką.
3. Wymieszać majonez z musztardą i też dodać do masy serowo-warzywnej. Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Podawać do wszelkich mięs pieczonych na grillu.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: