Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 50PLN



Do polania: łyżka  stopionego masła.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player



Do polania: łyżka  stopionego masła.

Sposób przygotowania:

1. Szpinak obrać, opłukać, zblanszować, zmiksować ręcznym mikserem.
2. Ricottę rozdrobnić, dodać starty żółty ser, ricottę, połowę mąki, siekaną zieloną pietruszkę oraz szpinak, sól, pieprz i gałkę, starannie wymieszać, formować dłońmi okrągłe kluseczki, obtaczać je w  pozostałej mące.
3. W  garnku zagotować 3 - 4 litry lekko osolonej wody, wrzucić kluseczki i gotować je mniej więcej 5 minut od wypłynięcia. Podawać polane  stopionym masłem.

Najnowsze komentarze