Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Położyć płaty ciasta filo jeden na drugim, smarując masłem roztopionym. Pociąć nożem na kwadraty o boku 5cm i lekko rozdzielić pojedyncze płaty. Wyłożyć ciasto do kokilek. Ricottę przełożyć do miski. Połączyć ze startym pecorino. Doprawić do smaku gałką muszkatałową, solą i pieprzem. Napełnić ciasto masą i zapiekać przez ok. 5min. w 200stC.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: