Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN


Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Sposób przygotowania:

Z kaszki pszennej, smalcu, odrobiny wody, soli i 1 łyżki oliwy wyrobić miękkie, elastyczne ciasto. Cienko je rozwałkować i powycinać krążki o średnicy 8 – 10 cm. Świeży ser Pecorino pokroić na kawałki i wraz z  odrobiną wody oraz 1 łyżką mąki włożyć do rondla. Roztopić na małym ogniu, aż do powstania gęstego, ale płynnego kremu. Na środek każdego krążka ułożyć po łyżce kremu. Przykryć drugim krążkiem i zlepić mocno brzegi. Smażyć w gorącej oliwie, aż ravioli nabiorą złotego koloru. Po upieczeniu posmarować miodem i natychmiast podawać.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: