Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słodko

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

maline przebrać, delikatnie opłukać, osuszyć ręcznikiem kuchennym ( pamiętajmy, by nie myć malin zbyt długo, bo pod wpływem wody tracą zapach ).Jajka ubić z cukrem, solą i 1 cukrem waniliowym na gęstą, kremową masę ( około 12 minut ).Nie przerywając ubijania, dodać twaróg, mascarpone, 100 ml kremówki, sok i skórkę z cytryny. Na koniec wsypać mannę i proszek budyniowy, całość szybko i dokładnie wymieszać. W specjalnej blasze do pieczenia muffinek ułożyć papierowe foremki i napełnić je przygotowanym ciastem.

Na wierzchu babeczek rozłożyć 15 dag malin, piec 45-50 minut w temperaturze 175 stopni, ostudzić. Odłożyć trochę malin do dekoracji a resztę zmiksować i wymieszac z cukrem pudrem. Pozostałą kremówkę ubić z drugim cukrem waniliowym, przełożyć do szprycki (jeśli nie mamy oryginalnej, można zrobić tutkę z kawałku pergaminu lub folii aluminiowej ). Ostudzone babeczki udekorować bitą śmietaną, polać przecierem malinowym i przybrać odłożonymi malinami oraz listkami mięty lub melissy.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: