Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • na słono

  • < 30 PLN


Jako dodatek:
  • pół kostki masła
  • pół szklanki tartej bułki
  • pół szklanki cukru

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Jako dodatek:
  • pół kostki masła
  • pół szklanki tartej bułki
  • pół szklanki cukru

Sposób przygotowania:

1.Wymieszać twaróg z jajkami i tartą bułką oraz cukrem i szczyptą soli, dokładnie wyrobić ciasto. Odłożyć na 10 minut.
2.Formować nieduże wrzecionowate kluski.
3.Zagotować  3-4 litry lekko osolonej  wody, wrzucić kluski i gotować 3 minuty  od momentu, kiedy wypłyną  na powierzchnię. Łyżką  cedzakową  wyjąć kluski, ułożyć na półmisku.
4.Zrumienić  na suchej patelni tartą bułkę, dodać masło, kiedy się rozpuści, dodać cukier i od razu polać tą mieszanką knedliki.

Najnowsze komentarze