Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

Na ciasto:

Do posmarowania blaszki:
  • łyżka masła

Na nadzienie:

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Na ciasto:

Do posmarowania blaszki:
  • łyżka masła

Na nadzienie:

Sposób przygotowania:

Zagotować wodę z solą i masłem. Podgrzewając i mieszając energicznie dodawać mąkę. Kiedy masa zgęstnieje ostudzić, przełożyć do miski, dodać jaja i ubić ciasto  ręcznym mikserem, po czym dodać kminek oraz  starty ser i jeszcze raz dokładnie wszystko wymieszać.Posmarowaćblaszkę masłem, nakładać  łyżką maczaną w wodzie niewielkie porcje  ciasta  w dużej odległości od siebie.

W nagrzanym do 200 st C piekarniku piec „ bomby” około 25 - 30 minut. Ostudzić. Wymieszać  starty ser  ze śmietaną  a także  bardzo drobno posiekaną lub – jeszcze lepiej - startą na tarce cebulę, posiekaną jak najdrobniej papryką oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Pościnać wierzchy upieczonych „ bomb”, napełnić je farszem i ponakrywać  ściętymi czubkami .

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: