Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

  • 15dag EmmentaleraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony ŚmietankowySer topiony ŚmietankowySer topiony Z salamiSer topiony Z salamiSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerŻyczymy smacznego!,
  • 1 litr rosołu drobiowego z kostki,
  • 2 łyżki mąki pszennej,
  • 2 łyżki masła,
  • żółtko,
  • pojemnik śmietany 18-proc.,
  • natka pietruszki,
  • szczypiorek,
  • 3 kromki chleba,
  • sól,
  • świeżo zmielony biały pieprz.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 15dag EmmentaleraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony ŚmietankowySer topiony ŚmietankowySer topiony Z salamiSer topiony Z salamiSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerŻyczymy smacznego!,
  • 1 litr rosołu drobiowego z kostki,
  • 2 łyżki mąki pszennej,
  • 2 łyżki masła,
  • żółtko,
  • pojemnik śmietany 18-proc.,
  • natka pietruszki,
  • szczypiorek,
  • 3 kromki chleba,
  • sól,
  • świeżo zmielony biały pieprz.

Sposób przygotowania:

1. Zetrzeć ser na tarce z dużymi oczkami.
2. Z mąki i masła zrobić białą zasmażkę. Zalać ją rosołem mieszając i gotować 10 minut.
3. Wsypać ser do garnka i gotować dalej mieszając aż się rozpuści.
4. Zdjąć garnek z kuchenki, dodać po chwili żółtko rozbełtane  ze śmietaną. Zamieszać.
5. Z pokrojonego w kostkę chleba zrobić na suchej patelni grzaneczki.
6. Posiekaną natkę i szczypiorek rozłożyć na talerzach i wlać zupę. Posypać z wierzchu grzankami.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: