Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • 50 dag ziemniaków
  • 30 dag schabu bez kości
  • 10 dag owczego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołamiPatros z ziołamiŻyczymy smacznego!
  • 1/2 pęczka majeranku
  • 15 dag zielonej fasolki szparagowej
  • 10 dag zielonego groszku
  • sól, pieprz
  • 2 - 3 łyżki masła

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 50 dag ziemniaków
  • 30 dag schabu bez kości
  • 10 dag owczego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołamiPatros z ziołamiŻyczymy smacznego!
  • 1/2 pęczka majeranku
  • 15 dag zielonej fasolki szparagowej
  • 10 dag zielonego groszku
  • sól, pieprz
  • 2 - 3 łyżki masła

Sposób przygotowania:

1.Ziemniaki umyć, gotować w posolonej wodzie około 15 minut. 
2.Majeranek opłukać, oderwać listki i posiekać. Oczyszczoną fasolkę i przebrany groszek ugotować też w lekko osolonej wodzie. 
3.Ugotowane warzywa odcedzić i osączyć na sitku. 4.Mięso umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym maśle. 
4.Formę wysmarować tłuszczem i ułożyć warstwami warzywa z ziemniakami oraz mięso. Posypać solą, pieprzem, majerankiem i owczym serem. Piec kwadrans w piekarniku w temperaturze 200°C. 
5.Podawać udekorowane świeżymi  listkami majeranku.

Najnowsze komentarze