Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

Na ciasto:
  • 24 dag mąki(1 i ¼ szklanki),
  • 15 dag masła,żółtko,
  • 2 łyżki śmietany 18- proc.,
szczypta soli,
  • spora szczypta cukru.

Na wypełnienie do tarty:

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Na ciasto:
  • 24 dag mąki(1 i ¼ szklanki),
  • 15 dag masła,żółtko,
  • 2 łyżki śmietany 18- proc.,
szczypta soli,
  • spora szczypta cukru.

Na wypełnienie do tarty:

Sposób przygotowania:

Zagnieść ciasto z podanych składników, uformować z niego kulę i włożyć na 30 minut do lodówki. Wyjętym z lodówki ciastem wylepić formę na tartę, formując  również wokół brzegi. Na wierzchu ciasta położyć arkusz folii, wysypać suchą fasolę i upiec ciasto na jasnozłoty kolor, następnie zdjąć fasolę i folię aluminiową. Sery zetrzeć na tarce jarzynowej lub bardzo drobno pokroić w kostkę. Wysypać na tartę. Wymieszać śmietanę z jajami, startą goudą ,solą i pierzem oraz gałką muszkatołową. Wylać na tartę i wstawić do piekarnika. Piec 35 minut w temperaturze 180 st C.

Najnowsze komentarze