Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Sery dwukrotnie zemleć i wymieszać, aby powstała jednorodna masa. Na końcu porcjami dodawać serek homogenizowany (jeśli masa jest zbyt rzadka można dodać tylko troszkę, albo wcale. Na przezroczystej folii spożywczej ułożyć masę serową w kształcie prostokąta o grubości pół centymetra. Szpinak rozłożyć równomiernie na całej powierzchni sera.

Paprykę pokroić w paski o szerokości 1cm i ułożyć wzdłuż jednego boku masy serowej. Masę zwinąć w roladę, rozpoczynając od boku przybranego papryką (w czasie zwijania folię należy odrywać). Roladę obtoczyć w zmielonych orzechach i mocno schłodzić w lodówce przez kilka godzin.

Kroić roladę nożem maczanym we wrzątku na plastry o grubości 1cm. Ułożyć na półmisku i podawać jako przystawkę przybraną gałązkami koperku.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: