Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • < 50PLN

Na spód:
  • szklanka z czubem mąki
  • pół kostki masła
  • 5 łyżek cukru
  • jajko
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • łyżeczka cukru waniliowego

Do wysmarowania tortownicy:
  • łyżka masła

Na masę serową:

Ten  delikatny sernik można podawać z dodatkiem ajerkoniaku, którym polewać porcje

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Na spód:
  • szklanka z czubem mąki
  • pół kostki masła
  • 5 łyżek cukru
  • jajko
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • łyżeczka cukru waniliowego

Do wysmarowania tortownicy:
  • łyżka masła

Na masę serową:

Ten  delikatny sernik można podawać z dodatkiem ajerkoniaku, którym polewać porcje

Sposób przygotowania:

1.Zagnieść szybko  kruche ciasto z podanych składników. 
2.Dno i boki  wysmarowanej masłem tortownicy wylepić  kruchym ciastem.
3.Utrzeć masło z cukrem i jajami na pulchną masę, dodać ser i dokładnie zmiksować.
4.Wymieszać budyniowy proszek z mlekiem, dodać  ajerkoniak i dodać miksując do masy serowej, wygładzić wierzch.
5.W nagrzanym  do 180 st. C piekarniku  piec sernik 70 minut.Podawać sernik oziębiony, polany odrobiną ajerkoniaku.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: