Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słodko

  • < 30 PLN

MASA SEROWA:



MASA MAKOWA:


  • puszka gotowego maku ,
  • 4 jajka,
  • 1 szklanka cukru,
  • 1/2kostki masła.

CIASTO:


  • 1,5 szklanki mąki,
  • 3 łyżki cukru pudru,
  • 100g masła,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 1 jajko ,
  • 1 łyżka gęstej śmietany 18%.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

MASA SEROWA:



MASA MAKOWA:


  • puszka gotowego maku ,
  • 4 jajka,
  • 1 szklanka cukru,
  • 1/2kostki masła.

CIASTO:


  • 1,5 szklanki mąki,
  • 3 łyżki cukru pudru,
  • 100g masła,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 1 jajko ,
  • 1 łyżka gęstej śmietany 18%.

Sposób przygotowania:

MASA SEROWA:
Masło ucieramy z cukrem i żółtkami ,dodajemy ser ,proszek budyniowy i ubitą pianę z białek i rodzynki.

MASA MAKOWA:
Mak łączymy z roztopioną margaryną, jajkami i cukrem.

CIASTO:
Z podanych składników zagniatamy ciasto ,rozkładamy je na blasze wyłożona folią aluminiową .Na cieście rozkładamy łyżką masę makową ,następnie masę serową. Pieczemy w temp.180* C przez 60 minut .Pozostawiamy w uchylonym piekarniku po upieczeniu przez 10 - 15 minut.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: