Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 30 PLN

  • 500g jabłek,
  • 100g masła lub margaryny,
  • 100g miodu,
  • esencja waniliowa,
  • 2 jaja,
  • sok i skórka z cytryny,
  • 125g twaroguSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z ziołamiAlmette z ziołamiAlmette z papryką i pomidoramiAlmette z papryką i pomidoramiAlmette z bazyliąAlmette z bazyliąŻyczymy smacznego!,
  • kieliszek do likieru winiaku,
  • 30g posiekanych migdałów,
  • 200g pełnoziarnistej mąki pszennej,
  • 1/2 opakowania proszku do pieczenia.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 500g jabłek,
  • 100g masła lub margaryny,
  • 100g miodu,
  • esencja waniliowa,
  • 2 jaja,
  • sok i skórka z cytryny,
  • 125g twaroguSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z ziołamiAlmette z ziołamiAlmette z papryką i pomidoramiAlmette z papryką i pomidoramiAlmette z bazyliąAlmette z bazyliąŻyczymy smacznego!,
  • kieliszek do likieru winiaku,
  • 30g posiekanych migdałów,
  • 200g pełnoziarnistej mąki pszennej,
  • 1/2 opakowania proszku do pieczenia.

Sposób przygotowania:

Jabłka umyć, obrać, pokroić na ćwiartki. Masło albo margarynę, miód, esencję waniliową, jaja i cytrynę utrzeć na puszystą masę, dodać twaróg, winiak i migdały. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawać do masy, ciągle ją ucierając. Włożyć ciasto do posmarowanej tłuszczem tortownicy średnicy około 26cm, na cieście ułożyć jabłka i piec około 30 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 225 stopni.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: