Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Sernik z czekoladową polewą i migdałami

Dodany , autor amanda

Dodaj przepis
  • na słodko

  • < 30 PLN


Polewa:
  • 2 łyżki mleka,
  • 60 gram margaryny,
  • migdały.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Polewa:
  • 2 łyżki mleka,
  • 60 gram margaryny,
  • migdały.

Sposób przygotowania:

W rondelku rozpuścić 150 g margaryny, ostudzić. Oddzielić żółtka od białek. Twaróg, żółtka, mleko, mieszankę oraz wystudzoną margarynę dobrze zmiksować na jednolitą masę( nie może być grudek). Nagrzać piekarnik do 175 stopni. Następnie ubić pianę z białek. Dodać ją do masy sernikowej i delikatnie wymieszać łyżką. Masę przełożyć do tortownicy( 26 cm ) wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą, delikatnie wyrównać.
Wstawić ciasto do piekarnika na jakieś 70-80 minut. Po upieczeniu, odstawić sernik do wystygnięcia. W między czasie zrobić polewę. Rozpuścić 60 g margaryny z 2 łyżkami mleka, po zagotowaniu wsypać mieszankę do polewy. Cały czas mieszać aż ponownie się zagotuje. Poląć ostudzony sernik. Migdały pokruszyć i uprażyć na patelni. Posypać górę ciasta.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze