Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Sernik z brzoskwinią na kruchym cieście

Dodany , autor msewka

Dodaj przepis
  • na słodko

  • < 30 PLN

Na ciasto kruche:

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 2 łyżki stołowe cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 żółtka
  • 1 kostka margaryny
  • 0,5 kg sera białegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z ziołamiAlmette z ziołamiPatros z ziołamiPatros z ziołamiAlmette z chrzanemAlmette z chrzanemŻyczymy smacznego! lub z wiadereczka
  • 1 budyń śmietankowy
  • 2 jajka
  • 0,5 szklanki cukru
  • 12,5 dag margaryny
  • 16 g cukru waniliowego
  • 1 puszka brzoskwiń w syropie

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Na ciasto kruche:

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 2 łyżki stołowe cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 żółtka
  • 1 kostka margaryny
  • 0,5 kg sera białegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z ziołamiAlmette z ziołamiPatros z ziołamiPatros z ziołamiAlmette z chrzanemAlmette z chrzanemŻyczymy smacznego! lub z wiadereczka
  • 1 budyń śmietankowy
  • 2 jajka
  • 0,5 szklanki cukru
  • 12,5 dag margaryny
  • 16 g cukru waniliowego
  • 1 puszka brzoskwiń w syropie

Sposób przygotowania:

Składniki na ciasto szybko zagniatamy i wkładamy 1/4 ciasta do zamrażarki. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wyklejamy spód ciastem. Ser biały (bez wcześniejszego mielenia-lub ser z wiadereczka ) ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym, jajkami, margaryną i budyniem drewnianą pałką aż masa będzie gładka a cukier się rozpuści.

Wylewamy masę serową na ciasto.Osączone z syropu brzoskwinie kroimy w kosteczkę i rozkładamy na serze.Na wierzch ścieramy na grubej tarce zamrożone ciasto.Wstawiamy sernik do nagrzanego do 100 stopni piekarnika i od razu zwiększamy temperaturę do 180 stopni.

Pieczemy ok.45 minut (max. 50 minut). Sernik ten piekę wtedy, gdy potrzebuję większej ilości ciast np. na święta.Robi się go szybko i nie obciąża zbytnio kieszeni. Przede wszystkim jednak dlatego, że jest bardzo smaczny.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze