Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • < 50PLN

  • 2 galaretki agrestowe
  • 2 łyżki żelatyny instant
  • szklanka i ¾ szklanki śmietany 36-proc.
  • 70 dag serka homogenizowanegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyŻyczymy smacznego!
  • cukier waniliowy z prawdziwą wanilią
  • 5 łyżek cukru pudru
  • 4 połówki brzoskwiń z puszki

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 2 galaretki agrestowe
  • 2 łyżki żelatyny instant
  • szklanka i ¾ szklanki śmietany 36-proc.
  • 70 dag serka homogenizowanegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyŻyczymy smacznego!
  • cukier waniliowy z prawdziwą wanilią
  • 5 łyżek cukru pudru
  • 4 połówki brzoskwiń z puszki

Sposób przygotowania:

1.Galaretki agrestowe rozpuścić w 3 szklankach wody, odstawić.
2.Żelatynę zalać 5 łyżkami wrzącej wody i mieszając doprowadzić do zupełnego rozpuszczenia. Gdyby było trzeba - można dolać jeszcze jedną łyżkę wrzącej wody. Rozpuszczona żelatyna powinna  być gęsta.
3.Ubić  śmietanę dodając cukier waniliowy i cukier puder.
4.Do śmietany dodać serek  i zmiksować wszystko razem wlewając powoli schłodzoną nieco żelatynę.
5.Masę przelać do tortownicy  i wstawić do lodówki na kwadrans lub pół godziny.
6.Na wierzchu oziębionego  sernika ułożyć brzoskwinie pokrojone na cienkie płatki. Zalać tężejącą galaretką. Wstawić ponownie do lodówki, aż zastygnie.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: