Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słodko

  • < 30 PLN

2 galaretki malinowe
2 galaretki agrestowe
2 galaretki morelowe
2 serki wanilioweSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z bazyliąAlmette z bazyliąAlmette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette z czosnkiem niedźwiedzimAlmette z czosnkiem niedźwiedzimŻyczymy smacznego! po 240 g
maliny i czereśnie do dekoracji
biszkopty na dno tortownicy

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

2 galaretki malinowe
2 galaretki agrestowe
2 galaretki morelowe
2 serki wanilioweSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z bazyliąAlmette z bazyliąAlmette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette z czosnkiem niedźwiedzimAlmette z czosnkiem niedźwiedzimŻyczymy smacznego! po 240 g
maliny i czereśnie do dekoracji
biszkopty na dno tortownicy

Sposób przygotowania:

Galaretki o różnych smakach rozpuścić oddzielnie .Galaretki malinowe rozpuścić w połowie ilości wody podanej na opakowaniu. Biszkopty ułożyć na dnie tortownicy.Zalać gęstniejącą połową galaretki agrestowej.Wstawić do lodówki. Gęstniejące , ale płynne, galaretki malinowe ubijać mikserem ok. 3 minut, po czym stopniowo dodawać serek homogenizowany i jeszcze chwilę miksować.

Wylać na tężejącą galaretkę z biszkoptami. Ponownie wstawić do lodówki. Gdy masa stężeje wlać na nią odrobinę galaretki morelowej i ułożyć maliny i czereśnie,schłodzić aby owoce się nie przemieszczały po wierzchu sernika.Wylać resztę galaretki morelowej a po stężeniu pozostałą połowę galaretki agrestowej.

Odczekać,aż ostatnia warstwa stwardnieje.Smacznego.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: