Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • < 50PLN

Na ciasto:
  • szklanka z czubem mąki
  • 2 łyżki cukru
  • 2 żółtka
  • pół kostki(100 g) masła
  • szczypta soli

Na masę serową:

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Na ciasto:
  • szklanka z czubem mąki
  • 2 łyżki cukru
  • 2 żółtka
  • pół kostki(100 g) masła
  • szczypta soli

Na masę serową:

Sposób przygotowania:

1.Zagnieść ciasto z podanych składników. ¾ ciasta uformować  w kulę i  na pół godziny schować w woreczku plastikowym do lodówki. Pozostałe ciasto schować do zamrażalnika, posłuży do przybrania wierzchu sernika.
2.Ciasto po wyjęciu z lodówki rozwałkować, ułożyć w posmarowanej masłem prostokątnej blaszce i podpiec w temperaturze 180 st. C  na kolor beżowy.
3.Przygotować masę: utrzeć mikserem masło, kiedy jest już puszyste dodawać, ucierając, ser.
4.Utrzeć żółtka z cukrem, dodać do masy maślano - serowej, dodać  także kaszę mannę, zmiksować. Dodać rodzynki  oraz orzechy i wymieszać.
5.Zetrzeć zmrożone ciasto na grube jarzynowej tarce, ułożyć na wierzchu sernika i piec godzinę w temperaturze 180 st. C.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: