Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • < 50PLN

Na ciasto:
  • 15 dag mąki
  • 15 dag masła
  • 20 dag zmielonych orzechów włoskich
  • 10 dag cukru
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • tarta bułka
  • olej

Na sernik:

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Na ciasto:
  • 15 dag mąki
  • 15 dag masła
  • 20 dag zmielonych orzechów włoskich
  • 10 dag cukru
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • tarta bułka
  • olej

Na sernik:

Sposób przygotowania:

1.Utrzeć masło z cukrem dodając pojedynczo jajka. Wsypać 3/4 mielonych orzechów oraz uprzednio przesianą mąkę z dodatkiem proszku do pieczenia. Zagnieść ciasto..
2.Twaróg zmielić i zmieszać dokładnie z masłem. Utrzeć żółtka z cukrem i cukrem waniliowym. Dodawać masę serową i mieszać dalej.
3.Osączone z syropu brzoskwinie posiekać drobno. Ubić białka na sztywną  pianę i dodać delikatnie do masy serowej wraz brzoskwiniami.
4.Natłuścić tortownicę olejem, posypać tartą bułką. Wyłożyć tortownicę ciastem, na którym umieścić masę serową, wyrównać i posypać resztą zmielonych orzechów.
5.Rozgrzać piekarnik do 190 st. C , wstawić tortownicę i piec 60 minut. Gdy się wcześniej zarumieni przykryć pergaminem i piec do końca.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: