Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • < 50PLN

Na ciasto:
  • 20 dag mąki
  • 10 dag masła
  • 7 dag cukru
  • 2 łyżki śmietany

Na masę:

Na pierzynkę:
  • 3 białka
  • 5 łyżek cukru pudru
  • 5 dag wiórków kokosowych

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Na ciasto:
  • 20 dag mąki
  • 10 dag masła
  • 7 dag cukru
  • 2 łyżki śmietany

Na masę:

Na pierzynkę:
  • 3 białka
  • 5 łyżek cukru pudru
  • 5 dag wiórków kokosowych

Sposób przygotowania:

1.Schłodzić masło i przesiekać nożem z mąką. 
2.Dodać cukier i śmietanę, zagnieść kruche ciasto, schłodzić (30 min).
3.Ciasto cienko rozwałkować, wyłożyć nim dno formy i w kilku miejscach nakłuć widelcem. 
4.Piec 10 minut, w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C. 
5.Przygotować masę: utrzeć masło z cukrem i cukrem waniliowym, dodając pojedynczo żółtka i porcjami ser. 
6.Białka ubić na sztywną pianę, dodać ostrożnie do masy razem z mąką ziemniaczaną i delikatnie wymieszać. 
7.Masę wyłożyć na podpieczony spód z ciasta, posypać kakao. 
8.Na pierzynkę: białka ubić na sztywną pianę z cukrem pudrem. Wyłożyć na ser, posypać wiórkami. 
9.Sernik piec godzinę w temperaturze 190°C.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: