Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słodko

  • < 30 PLN

Masa serowa:
Skł; 1 kg. sera
25 dkg. masła
6 jajek
30 dkg. cukru pudru
sok z cytryny
2 łyżki mąki ziemn
sok z cytryny

Masa makowa:

Skł; 25 dkg. maku
2 jajka
5 dkg. margaryny
10 dkg. cukru
aromat migdałowy
1 łyżka masła
1 łyżka miodu
0,5 szkl. siekanych orzechów

Dodatkowo:
5 op. herbatników

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Masa serowa:
Skł; 1 kg. sera
25 dkg. masła
6 jajek
30 dkg. cukru pudru
sok z cytryny
2 łyżki mąki ziemn
sok z cytryny

Masa makowa:

Skł; 25 dkg. maku
2 jajka
5 dkg. margaryny
10 dkg. cukru
aromat migdałowy
1 łyżka masła
1 łyżka miodu
0,5 szkl. siekanych orzechów

Dodatkowo:
5 op. herbatników

Sposób przygotowania:

Masło utrzeć z cukrem i żółtkami, dodać ser i dalej ucierać.Na końcu dodać pianę z białek, wymieszać.Mak sparzyć, zemleć. Żółtka utrzeć z margaryną i cukrem.Dodać mak i dalej ucierać. Dodać pianę z białek.Na dnie blachy ułożyć warstwę herbatników, wyłożyć i równo rozsmarować masę makową, przykryć warstwą herbatników. Wyłożyć i wyrównać masę serową. Piec ok. 1 godz. polać polewą.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze