Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słodko

  • < 50PLN

  • 2 puszki kukurydzy
  • 100ml likieru jajecznego
  • 20g -5 łyżek żelatyny
  • 200g ciastek maślanych
  • ser mielony do sernika nie cały 1 kg
  • 2 łyżki margaryny lub masła
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1/2 paczki suszonej żurawiny 35g
  • 3 łyżki herbaty Irving białej figowo-gruszkowej

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 2 puszki kukurydzy
  • 100ml likieru jajecznego
  • 20g -5 łyżek żelatyny
  • 200g ciastek maślanych
  • ser mielony do sernika nie cały 1 kg
  • 2 łyżki margaryny lub masła
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1/2 paczki suszonej żurawiny 35g
  • 3 łyżki herbaty Irving białej figowo-gruszkowej

Sposób przygotowania:

Żelantynę rozpuścic w gorącej wodzie i odstawić.Ciastka maślane zmiksowac na gładką masę i dodac margarynę lub masło, wymieszać i nałożyc na spód małej tortownicy-wyłożonej folią spożywczą. Odstawić do lodówki na 30min.
Kukurydzę zmiksować blenderem i przetrzec przez sito. Ser twarogowy połączyć z cukrem pudrem, likierem jajecznym, herbatą Irving(zaparzona jedna saszetka w pół szklanki wody) przestudzoną dodajemy (tylko 3 łyżki) oraz kukurydzę. Na końcu dodajemy suszoną żurawinę oraz żelantynę i delikatnie mieszamy.Wylewamy na spód ciasteczkowy, przykrywamy folią i wkładamy do lodówki na około 4 godziny. Jeśli masa będzie zbyt lejąca możemy dodac galeretkę cytrynową. Gotowy serniczek polewamy jeszcze kroplą likieru jajecznego:)
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: