Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słodko

  • < 50PLN

  • 250g twaroguSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z bazyliąAlmette z bazyliąAlmette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette z pomidorami dojrzewającymi w słońcuAlmette z pomidorami dojrzewającymi w słońcuŻyczymy smacznego! (tłusty albo półtłusty; śmietankowy; nie musi być mielony)
  • 2 jaja
  • 1/3 szklanki cukru
  • 1/8 szklanki oleju
  • 1/2 budyniu (wg uznania nawet owocowy!)
  • 1/8 szklanki mleka
  • 1/4 torebki cukru wanilinowego
  • odrobina tłuszczu i bułki tartej do foremek od tarteletek (ok.8 szt. średnich)

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 250g twaroguSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z bazyliąAlmette z bazyliąAlmette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette z pomidorami dojrzewającymi w słońcuAlmette z pomidorami dojrzewającymi w słońcuŻyczymy smacznego! (tłusty albo półtłusty; śmietankowy; nie musi być mielony)
  • 2 jaja
  • 1/3 szklanki cukru
  • 1/8 szklanki oleju
  • 1/2 budyniu (wg uznania nawet owocowy!)
  • 1/8 szklanki mleka
  • 1/4 torebki cukru wanilinowego
  • odrobina tłuszczu i bułki tartej do foremek od tarteletek (ok.8 szt. średnich)

Sposób przygotowania:

Jedna z prostszych, a za razem smaczniejszych receptur na serniczki. Rozpływają się w ustach, w zależności od użytego budyniu mogą być malinowe, truskawkowe, toffi, a najlepsze są waniliowe i śmietankowe. Mają konsystencję ciepłego ptasiego mleczka i nie sposób poprzestać na kilku. Najlepsze na ciepło, od razu po wyciągnięciu z piekarnika, do tego gałka lodów waniliowych, szczypta kakao, odrobina prażonych migdałów i jesteśmy w Niebie!

A jak wygląda droga do Nieba od początku?
Do wysokiego naczynia wrzucamy ser, lekko go rozdrabniając widelcem, dodajemy resztę podanych składników i blenderem rozdrabniamy wszystko energicznie, zajmie nam to dosłownie chwilkę.

Podgrzewamy piekarnik i w tym samym czasie przygotowujemy foremki do tarteletek, smarujemy je tłuszczem i obsypujemy bułką.
Do gotowych foremek wlewamy ciasta (tak do połowy foremki tj. 2-3 łyżki stołowe) i wkładamy do pieca. Po 20 minutach powinny być gotowe, dla pewności sprawdźmy je patyczkiem.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: