Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Opłukanego selera obrać i pokroić w cienkie plasterki. Wrzucić do posolonej wody i gotować 2 minuty, odcedzić.
2.Mozzarellę pociąć w płatki. Na połowie blanszowanych plastrów selera ułożyć płatki mozzarelli, na wierzchu ułożyć plastry pozostałego selera.
3.Całość panierować w mące, roztrzepanych i posolonych jajkach oraz bułce tartej.
4.Na patelni rozgrzać olej i usmażyć selerowe kotleciki.
5.Cebulę obrać i posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Cebulę i czosnek podsmażyć na oleju, dodać przecier pomidorowy, wymieszać. Po chwili połączyć z pokrojonymi pomidorami. Zalać 100 ml wody, przyprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem i bazylią.
6.Gotować sos 5 minut. Kotleciki podawać polane sosem.

Najnowsze komentarze