Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN


Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Sposób przygotowania:

1. Umyć seler i pokroić w plasterki. Maczać w rozbełtanym jajku i obtaczać w tartej bułce. Usmażyć na oliwie.
2. Wysmarować oliwą blachę i ułożyć plastry usmażonego selera.
3. Wymieszać mięso z posiekaną szalotką. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego.
4. Na plasterkach selera układać mięsne kulki, a z wierzchu pokrojony w paski ser. Wstawić do piekarnika i piec pół godziny w temperaturze 160 st. C.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: