Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

  • 75 dag schabu bez kości,
  • 25 dag sera CheddarSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:biało-czerwonybiało-czerwonySer topiony Z ziołamiSer topiony Z ziołamiSer topiony Z pieczarkamiSer topiony Z pieczarkamiŻyczymy smacznego!,
  • 1 łyżka musztardy,
  • 1 łyżka siekanej zielonej pietruszki,
  • sól,
  • pieprz,
  • 2 łyżki oleju,
  • wykałaczkido spinania mięsa.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 75 dag schabu bez kości,
  • 25 dag sera CheddarSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:biało-czerwonybiało-czerwonySer topiony Z ziołamiSer topiony Z ziołamiSer topiony Z pieczarkamiSer topiony Z pieczarkamiŻyczymy smacznego!,
  • 1 łyżka musztardy,
  • 1 łyżka siekanej zielonej pietruszki,
  • sól,
  • pieprz,
  • 2 łyżki oleju,
  • wykałaczkido spinania mięsa.

Sposób przygotowania:

Schab pokroić w plasterki, rozbić tłuczkiem do mięsa na równe, szerokie płaty. Posypać je solą i musztardą. Na każdym płacie układać słupek sera posmarowany musztardą, posypany zieloną pietruszką. Zawijać mięso jak zraz, spinać wykałaczką. Smażyć na oleju ze wszystkich stron. Kiedy ser zaczyna wypływać - schabowe zawijasy są gotowe.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: