Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN


Na sos:
  • 70 dag pomidorów
  • cebula
  • łyżka oleju
  • 1/2 szklanki bulionu drobiowego z kostki
  • ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • spora szczypta ziół prowansalskich

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Na sos:
  • 70 dag pomidorów
  • cebula
  • łyżka oleju
  • 1/2 szklanki bulionu drobiowego z kostki
  • ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • spora szczypta ziół prowansalskich

Sposób przygotowania:

1.Papryki umyć, ułożyć  w nagrzanym do 180°C piekarniku. Piec około 40 minut. Wyjęte z  piekarnika papryki włożyć do foliowej torebki, po kilku minutach obrać ze skórki. Pokroić  w kostkę.
2.Mięso rozbić tłuczkiem do mięsa na cienki płat, posypać  pieprzem i solą  oraz startą mozzarellą i kostkami papryki. Zwinąć rolady. Można je także owinąć białą bawełnianą nicią .
3.Pomidory sparzyć wrzątkiem, zdjąć  skórkę, pokroić na kawałki.
4.Na łyżce oleju zeszklić posiekaną cebulę i czosnek, dodać pomidory i dusić po dolaniu bulionu, aż powstanie jednolity sos. Doprawić  pieprzem, solą i ziołami prowansalskimi.
5.Rolady smażyć  10 minut ze wszystkich stron na 3 łyżkach oleju. Usmażone przełożyć do sosu i chwilę podgrzać.
Doskonale smakują z ryżem lub makaronem.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Mozzarella

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: