Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • bardzo pikantne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN


Do smażenia:
  • 5 łyżek oleju

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Do smażenia:
  • 5 łyżek oleju

Sposób przygotowania:

1.Kotlety umyć, osuszyć papierowym kuchennym ręcznikiem, posypać solą i pieprzem.
2.Tartą bułkę  wymieszać dokładnie z parmezanem. Jaja rozkłócić w  miseczce.
3.Kotelty najpierw obtaczać w mące, następnie  maczać w rozbitych jajach , następnie w tartej bułce z parmezanem. Docisnąć panierkę dłonią.
4.Na patelni rozgrzać olej, smażyć  kotlety z obu stron na złocisto, po 5 minut z każdej.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Parmezan

Najnowsze komentarze