Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN


  • Do panierowania:
  • jajko
  • 2 łyżki tartej bułki

Do smażenia:
  • 4 łyżki oleju
  • łyżka masła

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


  • Do panierowania:
  • jajko
  • 2 łyżki tartej bułki

Do smażenia:
  • 4 łyżki oleju
  • łyżka masła

Sposób przygotowania:

1.Kotlety rozbić na dość szerokie cienkie płaty, lekko posypać solą, pieprzem i  siekaną  zieloną pietruszką, ułożyć na każdym  plasterek żółtego sera i pokrojoną  na plasterki pieczarką. Złożyć każdy kotlet na pół.
2.Złożone kotlety maczać w rozbitym jajku i następnie w tartej bułce.
3.Na rozgrzanym oleju smażyć  kotlety z obu stron na rumiano, na koniec na każdym gorącym  kotlecie położyć kawałeczek masła .

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: