Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 50PLN

  • 1 kg schabu z kością,
  • marchew,
  • orzechy włoskie,
  • ser RoquefortSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon Brie oryginalnyValbon Brie oryginalnyValbon BleuValbon BleuValbon Brie z oliwkamiValbon Brie z oliwkamiŻyczymy smacznego!,
  • 2 cebule,
  • sos worcester,
  • mleko,
  • jogurt naturalny,
  • mąka,
  • świeżo zmielony pieprz,
  • bulion drobiowy

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1 kg schabu z kością,
  • marchew,
  • orzechy włoskie,
  • ser RoquefortSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon Brie oryginalnyValbon Brie oryginalnyValbon BleuValbon BleuValbon Brie z oliwkamiValbon Brie z oliwkamiŻyczymy smacznego!,
  • 2 cebule,
  • sos worcester,
  • mleko,
  • jogurt naturalny,
  • mąka,
  • świeżo zmielony pieprz,
  • bulion drobiowy

Sposób przygotowania:

Posiekać cebule drobno a marchewkę zetrzeć grubo i razem wymieszać. Dodać sporą garść pokruszonych orzechów, 4 łyżki pokruszonego roqueforta i polać wszystko odrobina sosu worcester. Odstawić. Pokroić schab na 4 grube kotlety i każdy naciąć aż do kości tak, by powstały głębokie kieszenie. W każdą kieszeń nałożyć farszu warzywno serowego i spiąć brzegi wykałaczką. Upiec schab na ruszcie, bądź prążkowanej patelni. Wymieszać  ćwierć pojemnika jogurtu z łyżką mąki. Wlać trzy czwarte szklanki mleka i wrzucić pół kostki bulionowej. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Gotować aż sos zgęstnieje. Polać kieszenie schabowe. Podawać.

Najnowsze komentarze